09.05.2012

Penne zapiekane ze szpinakiem i serem

Przychodzę do Was z bardzo prostym przepisem na pyszny w miarę szybki obiad.

Lista zakupów:                                         I czas na przygotowania:
ok. 200g makaronu penne                          Piersi z kurczaka kroimy, przyprawiamy i podsmażamy. 
2 piersi z kurczaka                                    Makaron gotujemy na pół twardo.
szpinak                                                    Szpinak (rozmrażamy) mieszamy ze śmietaną, dodajemy
mała śmietana                                           czosnek, doprawiamy pieprzem i solą.
żółty ser                                                   Do naczynia żaroodpornego wrzucamy makaron, kurczaka, 
2 ząbki czosnku                                        szpinak i mieszamy. Na górę kładziemy ser i wstawiamy na około
                                                               15-20min do piekarnika na 200*C

34 komentarze:

  1. widzę że u nas dziś kulinarnie- oczywiście musi być pychaaaaaa ♥ i skorzystam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Szpinak jest pyszny, zaczęłam go jeść w zeszłym roku i szkoda, że tak późno.
    Jak tylko wyrośnie w moim ogródku to zrobię to danie. ... o ile kupię piekarnik ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam takie smaki, może podchwycę pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
  4. ja szpinak wciskam od dziecka i uwielbiam <3

    OdpowiedzUsuń
  5. Nie przepadam za tą potrawą :)

    OdpowiedzUsuń
  6. też tak czasami robię, ale wolę sam szpinak z makaronem i fetą :)

    OdpowiedzUsuń
  7. takiego cuda jeszcze nie jadłam :) wygląda smacznie

    OdpowiedzUsuń
  8. Mmmmmmm, mniamniuśne. No to mam na jutro menu. Dzięki kochana!:)

    OdpowiedzUsuń
  9. Uwielbiam szpinak! Ale to musi być pyszneeeee...! Zrobię w nast. weekend :))

    OdpowiedzUsuń
  10. Wygląda smakowicie :)
    Wstyd się przyznać ale ja nigdy nie jadłam szpinaku ;)

    OdpowiedzUsuń
  11. Ja dość często serwuję sobie i mojemu P takie pyszności, on to porostu uwielbia

    OdpowiedzUsuń
  12. Na pewno wykorzystam ten przepis!:)) Pycha:)

    OdpowiedzUsuń
  13. mniam mniam;)






    zapraszam do mnie;*
    +obserwuję, może i Ty masz ochotę dołączyć do moich obserwatorów;)) będzie mi bardzo miło;)

    OdpowiedzUsuń
  14. Też przyrządzam taki makaron ;)

    OdpowiedzUsuń
  15. Polecam baardzo dodać do szpinaku i śmietany (jak jeszcze się podsmaża na patelni) zioła prowansalskie i jakieś inne np w samej postaci oregano lub bazylię. Pycha :-)

    OdpowiedzUsuń
  16. Bardzo lubię makarony a szczególnie ze szpinakiem i zapiekane:)

    OdpowiedzUsuń
  17. aaale smacznie wyglada:D az zglodnialam:D

    OdpowiedzUsuń
  18. Makaron penne jest fantastyczny, używam nawet do spaghetti! ;)

    OdpowiedzUsuń
  19. Zdecydowanie mam na to ochotę:)

    http://cherish-your.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  20. mmmm chyba dziś zrobię na obiad;)

    OdpowiedzUsuń
  21. Nie mogę się napatrzec. Bardzo fajne zdjęcia, zaraz umrę z głodu, a jest dopiero 5:30 :)))

    OdpowiedzUsuń

To nie jest miejsce na reklamę- spam będzie usuwany :)