23.07.2011

Napój z arbuza

Hej :)
W poszukiwaniu czegoś smacznego przypomniało mi się, że w lodówce jest arbuz :D
Kiedyś nie przepadłam za nim, a teraz coś mnie tknęło.
Raz jest nisko kaloryczny, a dwa posiada błonnik, kwas foliowy i likopen ( jeden z przeciwutleniaczy, który chroni przed rakiem i szybkim starzeniem się).
No to zdrówko ;)



33 komentarze:

  1. pamiętam jak robiłam taki napój na zajęciach z technologii gastronomicznej ;D był gorący dzień i bardzo chciało nam się czegoś orzeźwiającego ;D

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja uwielbiam abruzy :D Jeden z moich ulubionych owoców :)

    Bloker juz czeka na półce na swoja kolej :P

    OdpowiedzUsuń
  3. No to zdrówko ;D

    Dziękuję za miłe słowa :***

    OdpowiedzUsuń
  4. nie bylam do nich przekonana ze wzgledu na 'dzety', ale cena przewazyla;))

    zapraszam na nowy post;*

    OdpowiedzUsuń
  5. Ja nigdy nie lubiłam arbuzów, ale teraz jakoś pomału się do nich przekonuję. :) Ten napój to po prostu wyciśnięty miąższ?

    OdpowiedzUsuń
  6. Hey! Jestem Evelynn i niedawno założyłam bloga, dotyczącego mojej muzyki. Jeżeli jesteś zainteresowana, zapraszam :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Majka też nie lubiłam, ale powoli się przekonuję. Arbuza pocięłam na kawałki pozbyłam się pestek i wrzuciłam go do shaker'a do naleśników i potrząsając wyszedł mi napój z kawałkami ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. Hmm nigdy nie próbowałam pić arbuza ;p
    Zawsze jadłam , ale spróbuje ♥

    OdpowiedzUsuń
  9. tymbark z arbuzem był ;D

    Napiłabym się, nie piłam 100 %, a arbuzy uwielbiam od zawsze ;D
    Buziaki ;):D

    OdpowiedzUsuń
  10. ooo ale mi smaka na arbuza zrobiłaś....mmmmmm :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Jak wycisnęłaś sok z arbuza? uwielbiam ten owoc <3 mogłabym go jeść na śniadanie, obiad i kolację ;DDD

    OdpowiedzUsuń
  12. Kaja a kiedy stwierdziłaś że chcesz zostać fryzjerką nie miałaś nigdy wątpliwości czy się do tego zawodu nadajesz czy nie zniszczysz komuś włosów czy bedziesz umiała fajnie strzyc pytam bo też się zastanawiam nad tym zawodem ale ja jestem pełna obaw czy aby mam do tego powołanie doradzisz mi coś?

    OdpowiedzUsuń
  13. Otagowałam Cię :)
    http://luthieenn.blogspot.com/2011/07/2020-krem-specjalny.html

    OdpowiedzUsuń
  14. Uwielbiam arbuzy nie tylko za smak ale tez za to, że kojarzą mi się z ogromnym uśmiechem małej dziewczynki jaką kiedyś byłam :)

    OdpowiedzUsuń
  15. Hi! I like this post so much, really great idea, it must be delicious!!
    If you want come and visit my blog, and if you like, follow me!I'll be waiting for you!

    http://cosamimetto.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  16. będą będą :D już niedługo ;))

    OdpowiedzUsuń
  17. teraz mam ochote na arbuza ; pp
    mam nadzieje że zaglądniesz na mojego bloga, ja z chęcią będe twój czytała ; )

    chanell-regii.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  18. anonim, nie bałam się, wszystkiego przecież się nauczysz ;) Tym bardziej idź jeżeli lubisz zajmować się włosami ;) Nie ma się czego bać, naprawdę

    OdpowiedzUsuń
  19. arbuza moge jeść normalnie codziennie hehe ;)

    OdpowiedzUsuń
  20. ja uwielbiam arbuzy ;D
    zapraszam do obserwacji mojego bloga ;p
    +obserwuje ;D

    OdpowiedzUsuń
  21. muzę przyznać, że jeszcze w tym sezonie nie jadłam arbuza..wiem wiem muszę się sprężać. Jutro idę do warzywniaka i kupuję obowiązkowo. Patrząc na zdjęcie już czuje smak...

    OdpowiedzUsuń
  22. Ja jestem znaną arbuzocholiczką:Djak tylko nastaje sezon arbuzowy to jem non stop:)

    OdpowiedzUsuń
  23. Kiedyś sama wyciaskałąm sok z arbuza. Strasznie czaso i arbuzo chłonne, ale warto. :D

    OdpowiedzUsuń

To nie jest miejsce na reklamę- spam będzie usuwany :)